Over mij

 


Ik ben Sonja van der Meulen, tenminste, zo heet ik. Een mens met een passie en die passie heet "Verrijken van het leven". Als in: willen bijdragen aan welzijn, verbinding. Bij willen dragen aan vrede, veiligheid, vertrouwen. Grote woorden? Voor mij niet!                Een groot verlangen, dat wel.

In Verbindende Communicatie zoals aangereikt door Marshall Rosenberg heb ik de manier gevonden die dit voor mij concreet maakt en bij mij past. In deze manier van communiceren ervaar ik met bewustzijn spreken in alle openheid en vanuit vertrouwen. Dat biedt mij veiligheid. Om vanuit die veiligheid kwetsbaar te zijn en écht naar elkaar te luisteren. Standpunten naast elkaar te kunnen leggen in plaats van overtuigen. Op de "middenstip".

Na een meer dan twintigjarige carrière als leerkracht in het Speciaal Basisonderwijs, Gedragsspecialist, Remedial Teacher en een opleiding tot Coach,  wil ik blijven leren en ontwikkelen. Na de Coach-opleiding kwam ik in aanraking met Geweldloze Communicatie via het boekje van Justine Mol ;'De jakhals en de Giraf". Dat raakte me zo dat ik het boek van Marshall Rosenberg ben gaan lezen, "Geweldloze Communicatie". Dit was het, wat ik zocht! Woorden vinden voor wat er in mij leeft! Ik ben gelijk een Introductie-training gaan volgen in mei 2012!  Daarna ben ik niet meer gestopt met leren. De afgelopen jaren heb ik diverse trainingen gevolgd; van een  jaartraining Levenverrijkend Onderwijs tot een een Integratiejaartraining, en Train-de GC-Trainer, en de Mediateyourlife-jaartraining in al zijn facetten. Met als hoogtepunten een International Intensive Training in Kenia en een mediationtraject in Oekraïne om daar bij te dragen aan het helpen oplossen van interreligieuze conflicten. Onvermoeibaar leerde én leer ik door en ervaar steeds meer verbinding met mezelf en met anderen. In mei 2017 heb ik mijn certificering behaald en ben nu Internationaal Gecertificeerd Trainer Non-Violent Communication.  Mijn wens is blijven leren en blijven uitdragen van dit gedachtegoed, wereldwijd. Omdat het mij zoveel helderheid en innerlijke rust heeft gebracht en ik dat een ieder gun die daar voor open staat. Verbinding door luisteren en aanwezig te zijn en me eerlijk durven uiten, tegen mezelf én tegen jou. Me bewust zijn van welke behoeften er spelen bij mij en bij jou. Samen kijken hoe we de wereld een beetje mooier kunnen maken. Verlang jij daar ook naar? Welkom!